Terug naar resultaten

Ho Chi Minhstad in één minuut - De plek waar tradities en moderniteit samenkomen

Deze Zuid-Vietnamese metropool heette vroeger Saigon en hier gaat het moderne leven hand in hand met traditionele charme. Als je op eigen houtje de stad wilt verkennen, kun je dat net als de lokale inwoners het beste op een motorscooter doen. Na een veelzijdige tocht langs bruisende markten, kleurrijke tempels en historische pleinen, kun je even tot rust komen in de kleine gezellige restaurants die erop wachten ontdekt te worden. Bestel wat lokale gerechten om weer nieuwe energie op te doen en ga vervolgens het geweldige nachtleven van Ho Chi Minhstad verkennen.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder vind je een kleine selectie van de 'pareltjes' die in de geweldige video voorbij komen. Herken jij ze?

Herenigingspaleis (0:43)

Het Herenigingspaleis heette vroeger het Onafhankelijkheidspaleis en een bezoek aan deze plek is als een stap terug in het verleden. Het enorme bouwwerk uit de jaren zestig en het terrein met een oppervlakte van 18 hectare is sinds het eindigen van de oorlog nauwelijks veranderd. 

Oorlogsmuseum (0:45)

Het Oorlogsmuseum is een van de meest bezochte musea van Vietnam en is hoofdzakelijk gewijd aan de Vietnamoorlogen. De indrukwekkende oorlogsfoto's bieden inzicht in de gruwelen van de oorlog en belichten beide perspectieven. 

HoChiMinh.jpg

Sri-Thenday-Yuttha-Panin-tempel (1:03)

Deze kleine Hindoetempel vormt in het hart van het drukke zakencentrum een oase van rust.

Bitexco Financial Tower (1:16)

De Bitexco Financial Tower telt 68 verdiepingen en is het op één na hoogste gebouw in Vietnam. Geniet vanaf het 'Saigon Skydeck' van het adembenemende uitzicht of geniet op nog grotere hoogte van een drankje in de bar op de 52e verdieping.

Notre-Dame Basilica (1:21)

De indrukwekkende Notre-Dame Basilica in het centrum van de stad is een nalatenschap van de Franse kolonisten. Alle materialen die bij de bouw van de kerk zijn gebruikt, werden in de periode van 1877 tot 1883 uit Frankrijk gehaald. 

Heb je al zin gekregen om deze kleurrijke en levendige metropool te verkennen? Hier vind je onze beste reisaanbiedingen voor Ho Chi Minhstad.