Top activiteiten in Johannesburg


Johannesburg: een stad met vele gezichten

Nadat in Johannesburg tegen het eind van de negentiende eeuw goud werd gevonden, groeide de stad in rap tempo uit tot de grootste stad van Zuid-Afrika. Nog altijd is het de grootste stad van het land en door de scherpe tegenstellingen is het misschien wel een van de meest fascinerende plekken die je ooit zult bezoeken.

Tijdens je bezoek aan deze stad zul je rijke wijken, dure kantoren en winkels, maar ook ongekende armoede en sloppenwijken zien; een grimmige herinnering aan de veelbewogen geschiedenis van het land. Een bezoek aan de township Soweto, ooit bedacht om de zwarte inwoners zo ver mogelijk bij de blanken vandaan te houden, mag eigenlijk niet op je programma ontbreken. We raden je wel aan onder leiding van een gids te gaan. Een afsluitend bezoek aan het Apartheidsmuseum zal je meer inzicht in de problematiek van deze stad geven.

Wil je de lokale smaken van Johannesburg beter leren kennen? Neem dan eens kijkje bij de Neighbourgoods Market in Braamfontein of de Arts on Main Market in Maboneng Precinct. Een wandeling door Main Street Mining District is een goede manier om meer te weten te komen over het goud zoeken in de stad en je kinderen zullen een bezoek aan Gold Reef City, een enorm pretpark, ongetwijfeld weten te waarderen.

Wie wildlife wil spotten kan vanuit Johannesburg een roadtrip maken naar verschillende wildreservaten in de buurt van de stad. Een bezoek aan Johannesburg staat bol van de geschiedenis, cultuur en avontuur en je zult beslist onder de indruk zijn van deze stad op het zuidelijk halfrond.