Top activiteiten in Zweden

Voor liefhebbers van stilte en ongerepte natuur is er bijna geen mooier Europees land te bedenken dan Zweden. Ontdek per trein of eigen vervoer de uitgestrekte natuurgebieden vol meren, geurige dennenwouden en sprookjesachtige eilanden.


Reis door meeslepend Zweden

Zuid-Zweden is het land uit de bekende kinderboeken over Nils Holgersson. Wandel er door de eeuwenoude straten van stadjes als Uppsala en Sigtuna of bezoek de eilanden van de Scherenkust. Op het romantische eiland Öland kun je eindeloos wandelen en fietsen. De grootste attractie van deze regio is Borgholm, de mooiste en best bewaard gebleven kasteelruïne in Scandinavië.

Het midden van het koude koninkrijk is een walhalla voor actievelingen. In de uitgestrekte natuurgebieden van deze regio kun je naar hartenlust wandelen, kanoën, vissen, zwemmen en mountainbiken. Camera in de aanslag, want hier wonen bevers, elanden, beren en wolven.

Het noorden van Zweden staat vooral bekend om het toverachtige Noorderlicht, dat je een keer gezien moet hebben! Maar in Zweeds Lapland kun je ook kennismaken met de fascinerende cultuur van de Sami, beter bekend als de Lappen. Een rondje op een hondenslee en een hapje van de culinaire specialiteit smörgåsbord maken jouw avontuur in Zweden helemaal af.