Top activiteiten in Göteborg


Göteborg: trendy stad in Scandinavië 

Göteborg raakt als stedentripbestemming steeds meer in trek en als je weet wat deze stad allemaal te bieden heeft, zal je dat niet verbazen. Of je nu op zoek bent naar een stedentip vol cultuur, geschiedenis of leuke uitjes voor de kinderen, hier vind je het allemaal.

Op gastronomisch gebied draait het in deze havenstad allemaal om verse vis. De Feskekörka, de vismarkt, is de perfecte plek om te eten zoals de lokale inwoners dat doen en je te buiten te gaan aan de heerlijkste visgerechten. De wijk Haga, in het westen van de stad, dateert nog uit het midden van de zeventiende eeuw en staat boordevol goed bewaard gebleven vakwerkhuizen en andere historische bouwwerken.

Geef een cultureel tintje aan je verblijf in Göteborg door een kijkje te nemen in het Konstmuseet, waar je werken kunt bekijken van onder meer Picasso, Monet en Edvard Munch. Je kinderen zullen een bezoek aan het Universeum vast leuk vinden. Dit is het grootste wetenschapscentrum van Scandinavië en je kunt hier allerlei bijzondere diersoorten zien.

Göteborg is een compacte stad en de meeste bezienswaardigheden en attracties liggen op zo'n 10 tot 15 minuten loopafstand van elkaar, waardoor je de stad prima te voet kunt verkennen. Bekijk deze video van Göteborg om alvast een indruk te krijgen van de stad.