Terug naar resultaten

5x Göteborg ontdekken

Heidi Vandenbussche

Heidi woont aan de Belgische kust en reist ook graag naar bestemmingen waar water centraal staat. Hoewel ze bij stedentrips voor luxe en comfort kiest, trekt ze ook graag de natuur in met de tent. 

Wie 'citytrip in Zweden' zegt, denkt meteen aan Stockholm. Toch is ook het kleine zusje Göteborg een stedentrip waard. De stad aan de Westkust heeft zowel gastronomie, cultuur, shopping als natuur te bieden. De naam Göteborg wordt op zijn Zweeds als 'jutteborje' uitgesproken.

1

Feskekôrka

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent Feskekôrka 'viskerk' in het lokale dialect. De architect liet zich voor deze foodhall inspireren op de Noorse kerken. In de Feskekôrka vind je een tiental viskraampjes die dagverse vis en schaaldieren verkopen. Vooral rond lunchtijd kan het er erg druk zijn. In de nok zit het befaamde Restaurang Gabriel. Ze serveren er heerlijke visgerechten, waarvoor je graag even in de rij gaat staan.

Adres: Feskekôrka, Rosenlundsvägen, Göteborg

Foto: Heidi Vandenbussche


2

Uitkijkpunt Lilla Bommen

Het opvallende rood-witte gebouw kreeg de toepasselijke bijnaam Läppstiftet, de lippenstift. Het is vooral een kantoorgebouw, maar op de bovenste verdieping zit een spectaculair uitkijkpunt. Hier heb je een 360° zicht op de stad: de Göta-rivier, het stadscentrum en in de verte zelfs de kranen van de haven en de eilandjes van de archipel. De stad van bovenaf bekijken is altijd een goed idee om je tijdens je citytrip beter te kunnen oriënteren. Tip: ga iets voor zonsondergang, voor een adembenemende blik op Göteborg.

Adres: Lilla Bommen 1, Göteborg

Foto: Heidi Vandenbussche3

Botaniska Trädgården

De Botanische Tuin van Göteborg is een oase van groen op wandelafstand van het stadscentrum. Het park is in verschillende zones verdeeld, van moestuin tot Japanse tuin. Niet te missen is ook het stukje over rotstuinen. Hier is ook een natuurpad aangebracht dat je, via een stevige klim, naar de top van de stad brengt. Met goed weer kan je de zee zelfs zien. Vooral in het late voorjaar is een bezoekje aan Botaniska Tradgården zeker een must.

Adres: Botaniska Trädgården, Carl Skottsbergs gata 22A, Göteborg

Foto: Heidi Vandenbussche


4

Avenyn

De uitgangsbuurt van Göteborg situeert zich vooral rond Avenyn, voluit Kungsportsavenyn. Deze brede laan telt heel wat restaurantjes, pubs en clubs. Je vindt er ook kunstgalerijen en exclusieve modelabels. Aan het einde van de straat ligt Götaplatsen met het beroemde standbeeld 'Poseidon' van Carl Milles, een van de meest gefotografeerde standbeelden van Göteborg. Op Götaplatsen vind je ook enkele musea waaronder het kunstmuseum.

Adres: Kungsportsavenyn, Göteborg

Foto: Retlaw Snellac Photography on Visualhunt.com / CC BY


5

De eilandjes van de Westkust

De zuidelijke archipel van Göteborg telt 18 idyllische eilandjes, die allemaal volledig autovrij zijn. Je kan ze enkel per boot bereiken. De noordelijke eilandjes bereik je met het autoveer vanuit Torslanda. De gratis ferry brengt je naar Hönö en vervolgens kan je via bruggen ook naar Ockerö, Fotö en Halsö. Op de eilandjes geniet je van de rust en de natuur. De tijd lijkt er even stil te staan. Wel opletten dat je de laatste veerboot terug naar het vasteland niet mist!
Adres: Torslanda, Göteborg

Foto: Heidi VandenbusscheZoek naar goedkope hotels in Göteborg met Expedia

Bewaar op Pinterest: