Terug naar resultaten

5 opvallende plekken in de stad Malmö

Sandra van Bijsterveld

Sandra reist met haar gezin naar de leukste plekjes in Noord- en Oost-Europa. Buiten de vakanties zoekt ze het dichter bij huis met uitstapjes en weekendjes in Nederland.

De Zweedse stad Malmö is lang niet zo bekend als Stockholm, maar werd wel een beetje beroemd door de misdaadserie The Bridge. Liefhebbers van de serie komen hier filmlocaties bezoeken, maar Malmö heeft meer te bieden. Bovendien is Kopenhagen heel dichtbij en kun je dus makkelijk in één trip 2 steden bezoeken.

1

Probeer niet draaierig te worden bij de Turning Torso

De Turning Torso is hét visitekaartje van Malmö. De top van deze torenflat is ten opzichte van de onderkant 90 graden gedraaid. Je kunt de Turning Torso helaas niet van binnen bekijken. Maar als je er toch bent, kun je wel meteen de hippe, milieuvriendelijke wijk Västra Hamnen bekijken. Wij maakten het onszelf gemakkelijk en bekeken de Turning Torso vanuit de verte tijdens een rondvaart door Malmö.

Lilla Varvsgatan 14, Malmö, Zweden

Foto: Sandra van Bijsterveld


2

Ga picknicken bij de molen van Malmö

In Malmö staat een molen die zo lijkt te zijn weggeplukt uit Nederland. De molen uit 1851 staat in het park rondom het kasteel – vandaar de naam Slottsmöllan (Kasteelmolen). Met mooi weer komen de inwoners van Malmö massaal naar dit park om op het gras van de zon te genieten. Tip: haal wat Zweedse kaneelbroodjes en zoek ook een een fijne picknickplek rondom de molen.

Malmohusvägen, Malmö, Zweden

Foto: Pixabay3

Bezoek Malmöhus Slott: het kasteel van de stad

Het kasteel van Malmö is een museum met allerlei verschillende tentoonstellingen – zowel vast als tijdelijk. Als het koud of regenachtig weer is tijdens je bezoek aan Malmö, kun je hier heel wat uurtjes zoet zijn met de geschiedenis van het kasteel, Skåne (de Zuid-Zweedse regio waarin Malmö ligt) en de dieren die hier sinds de oertijd hebben geleefd. Zoals op veel plekken in Zweden is ook gedacht aan jonge bezoekertjes.

Malmöhusvägen 6, Malmö, Zweden

Foto: Sandra van Bijsterveld


4

Kruip in een onderzeeër in het Maritiem Museum

Tegenover het kasteel van Malmö staat het gebouw van het Technisch en Maritiem Museum. Hier kom je alles te weten over de haven van Malmö en moderne technologie. Er zijn auto’s en vliegtuigen te zien, maar het pronkstuk van het museum is toch wel de onderzeeër die buiten staat. Je kunt er zelf in kruipen om te voelen hoe krap het is om daar te moeten leven en werken.

Teknik- och Sjöfartsmuseet, Malmöhusvägen 7A, Malmö, Zweden

Foto: Sandra van Bijsterveld


5

Pak een terrasje tussen de middeleeuwse vakwerkhuizen

In het oude centrum van Malmö staan nog meerdere middeleeuwse vakwerkhuizen en dat is best bijzonder. Die huizen gingen namelijk vaak verloren bij stadsbranden, omdat ze vooral van hout waren. Deze exemplaren waren van steen en zijn daarom nog steeds bepalend voor het stadsbeeld van (dit deel van) Malmö. Ze maken Lilla Torg, een plein met veel terrasjes, er nog gezelliger op.

Lilla Torg, Malmö, Zweden

Foto: PixabayZoek naar goedkope hotels in Malmö met Expedia

Bewaar op Pinterest: