Top activiteiten in Bern


Bern: een stad boordevol cultuur en natuur

Bij een stedentrip denk je al snel aan activiteiten als het bezoeken van musea en het bezichtigen van kerken, maar de Zwitserse stad Bern bewijst dat het ook anders kan. Natuurlijk kun je je hier op de traditionele manier vermaken door een kijkje te nemen bij de Käfigturm, een van de oudste gebouwen van de stad, of het Kornhaus, een architectonisch meesterwerk uit de hoogbarok, of door een bezoek te brengen aan het historisch museum in de binnenstad.

Maar als jij je vakantie liever in de frisse lucht doorbrengt, dan is Bern ook een prima stad om te bezoeken. De Gurten is de 'lokale berg' van Bern, en met een hoogte van 860 meter heb je hiervandaan een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt de top van de berg te voet of per trein bereiken en voor jong en oud valt hier van alles te beleven. De kleintjes kunnen zich er uitleven in de speeltuin terwijl volwassenen op de rodelbaan de adrenaline door hun lijf kunnen voelen gieren.

De botanische tuinen zijn ook een plek die je echt een keer gezien moet hebben. Je vindt hier meer dan 6000 plantensoorten die groeien in de openlucht en de zeven kassen. Zorg dat je Bern niet verlaat zonder een kijkje te nemen bij de twee bruine beren in de berengroeven.
Ga ook op stedentrip naar Bern en ervaar zelf hoe veelzijdig deze stad is.