Top activiteiten in Berner Oberland

Het Zwitserse Berner Oberland, waar onder andere het populaire Jungfrau-wintersportgebied ligt, trekt alle soorten en maten wintersportliefhebbers. Van rijke beroemdheden tot families, niemand zal zich vervelen tussen de romantische chalets.


Berner Oberland, de mooiste valleien van de Zwitserse Alpen

In de brede, zonnige valleien vind je vele kilometers piste in alle moeilijkheidsgraden. Het gebied heeft een aantal funparken waar freestylers hun tricks kunnen oefenen en er zijn genoeg off piste-mogelijkheden voor avonturiers. Naast skiën en snowboarden zijn in het Berner Oberland rodelen, langlaufen en sneeuwwandelen in de prachtige natuur populaire activiteiten. Wil je bijkomen van de inspanningen, dan kun je je onderdompelen in een van de luxe spa’s.

De gezellige après-ski speelt zich in de gletsjerdorp voornamelijk af in de bars en clubs van hotels. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. In de vele crèches en kinderclubs worden de allerkleinsten vermaakt, en het ritje per boemeltrein naar de beroemde bergpas Jungfraujoch is bij jong en oud populair.

Tussen de beroemde bergtoppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau liggen volgens velen de mooiste valleien van de Zwitserse Alpen: een sprookjesachtige streek die voor ieder wat wils biedt.