Top activiteiten in Graubunden

Even mooi als de supermodellen in skiplaats St. Moritz is de natuur van de wintersportregio Graubünden eromheen. In dit oostelijke deel van Zwitserland kun je fantastisch skiën en snowboarden en de zonnige dorpen bieden vermaak aan zowel gezinnen met kinderen als de internationale jetset.


Graubünden, wintersportplezier in de zon

In Graubünden vind je vele kilometers piste in alle moeilijkheidsgraden en funparken voor freestylers. Off-piste-liefhebbers kunnen zich aan de beruchte afdalingen over de Morteratschgletsjer en de flanken van de berg Hőrnli wagen, terwijl kinderen en minder gevorderde skiërs en snowboarders kunnen trainen op de vele oefenweides. Andere populaire bezigheden in het gebied zijn langlaufen, rodelen en sneeuwwandelen, en in St. Moritz kunnen heliskiërs hun wildste dromen waarmaken.

Voor de allerkleinsten zijn er veel opvangmogelijkheden, zoals crèches en kinderparken. Veel restaurants hebben kindermenu’s en elk gebied heeft wel een speciale kinderlift en kinderskischolen.

Overal in het gebied kun je heerlijk eten in gezellige chalets. Als de dag erop zit, is het fijn bijkomen in een van de wellness spa’s. Wie na het ondergaan van de zon après-skivertier zoekt, kan een uitbundig rondje maken in talloze bars, clubs, skihutten en deftige cocktailbars.

Het veelzijdige wintersportgebied Graubünden biedt voor ieder wat wils.