Top activiteiten in Wallis

Het Zwitserse Rhônedal heeft veel zijdalen, waarvan Valais (Wallis op z’n Duits) in het zuiden, dicht bij Italië, de mooiste is.Het sprookjesachtige dal waarin de beroemde berg Matterhorn en de Plaine-Morte Glacier liggen, trekt wintersporters uit heel de wereld.


Wallis, wintersportplezier voor elk niveau

Het gebied heeft vele kilometers aan lange, brede pistes: snowboarders en skiërs kunnen naast elkaar de hellingen af. Zowel beginnende als gevorderde wintersporters vinden in Wallis een pisteniveau dat bij ze past. Stoutmoedige freestylers kunnen hun tricks showen in bijvoorbeeld Snowpark Crans Montana ofGravity Park op de Matterhorngletsjer.

Naast skiën en snowboarden zijn langlaufen en winterwandelen er populaire bezigheden.Avonturiers kunnen zich in de plaats Zermatt zelfs wagen aan heliskiën en het beklimmen van bevroren watervallen.

Wallis heeft een levendige après-ski-scene met zowel luxe lounges als vermakelijke skihutten. Je kunt er ook een bioscoopje pakken of een spabehandeling boeken. Voor kinderen zijn er oefenweides en de opvang is goed geregeld. In Wallis vindt elke wintersporter wel iets van zijn of haar gading.