Top activiteiten in Zürich

Zürich is veel meer dan alleen maar banken, stevige kluizen en financiële magnaten. 


Zürich: natuur, musea en festivals

Het financiële centrum van Zwitserland, gelegen tussen meer en bergen, is een stad waar het leven goed is. De natuur dringt overal door in de stad, zodat je wel duizend redenen hebt voor een wandeling langs het meer, met de Alpen op de achtergrond.

Zürich is daarnaast de meest dynamische en kosmopolitische stad van Zwitserland. De oude stad, ten oosten van de rivier de Limmat, is het culturele epicentrum van de stad. De stad, die aan de wieg stond van het dadaïsme, telt niet minder dan 50 musea, waaronder het Museum für Gestaltung (het Designmuseum) en natuurlijk het Kunsthaus.

Als je dat nog steeds te conventioneel is, zet dan koers naar het westen! De creatieve jonge honden van Zürich hebben domicilie gekozen in de oude industriewijk van de Zwitserse hoofdstad. Met gerenoveerde pakhuizen, historische viaducten, gerecyclede containers, vintagewinkels en trendy restaurants is deze wijk het Soho van Zwitserland geworden.

Liefhebbers van clubben zijn al onderweg. En met reden: de reputatie van de festivals van Zürich is al lang in het buitenland bekend!